آیا می دانید تحلیل تکنیکال چیست؟
کاربرد تحلیل تکنیکال چیست؟ کاربرانی که در عرصه بورس مشغول هستند با اصطلاح تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) آشنا هستند. همانطور که می دانید بازار بورس یکی از پررونق ترین و پرسودترین بازارها برای سرمایه گذاران است. افرادی که تمایل دارند وارد بورس شوند از دو طریق می توانند اقدام کنند. روش اول روش غیر مستقیم است که در آن سرمایه گذاران مبتدی به سراغ افراد حرفهای و خبره حوزه مالی و سرمایهگذاری می روند. این افراد حرفه ای مراحل سرمایه گذاری و خرید را برای این سرمایه گذاران انجام می دهند.
معمولا افرادی روش غیر مستقیم را انتخاب می کنند که زمان لازم برای یادگیری و سرمایه گذاری در بورس را ندارند. اما افرادی که خود در این زمینه مهارت کافی دارند روش مستقیم را انتخاب می کنند. همانطور که از نام این روش مشخص است سرمایه گذار شخصا و مستقیما اقدام به خرید اوراق بهادار یا سرمایه گذاری در بورس می کند.
حال اگر قصد فعالیت و افزایش تجربه در این بازار جذاب را دارید باید با اصطلاحات و تحلیل های رایج این حوزه نیز آشنا باشید. تحلیل تکنیکال یکی از رایج ترین و پرکاربردترین تحلیل های سرمایه گذاری در بورس است. اساس این تحلیل آمار و قیمت های گذشته می باشد. به این صورت که با کمک قیمت و نمودارهای قیمتی گذشته می توان رفتار احتمالی سهام در آینده را تخمین زد.
البته برای استفاده از تحلیل تکنیکال از ابزار، تکنیک و الگوهای متنوعی استفاده می گردد که تمام این فاکتورها حرکت قیمتی سهام در آینده را پیش بینی می کنند. حال اگر تمایل دارید بدانید اصول تحلیل تکنیکال چیست و از چه ابزار و تکنیک هایی در این تحلیل استفاده می شود می توانید با ما همراه باشید.
معرفی تحلیل تکنیکال (Technical Analysis)
در بازارهای مالی مثل بورس اوراق بهادار از این تحلیل برای پیش بینی رفتار احتمالی نمودار قیمت استفاده می گردد. به عبارت دیگر برای پیش بینی نمودارها در آینده از اطلاعات گذشته استفاده می شود. برای اینکه این رفتار بررسی شود از داده هایی نظیر قیمت و تغییرات آن، حجم معاملات و … استفاده می شود. با توجه به درصد موفقیت این تحلیل امروزه از آن در تمام بازارهایی که بر مبنای عرضه و تقاضا فعالیت دارند استفاده می شود.
از جمله کاربردهای تحلیل تکنیکال می توان به بازار بورس اوراق بهادار، ارز دیجیتال (Crypto Currency)، ارزهای خارجی، بازار طلا، بازار مسکن و … اشاره نمود. به طور کلی در هر بازاری که دارای سوابق قیمتی است می توان از تحلیل تکنیکال استفاده کرد و نمودار آینده را پیش بینی نمود.
تمرکز این تحلیل بر روی داده های و نمودارهای یک بازار است تا بتواند روند قیمتی را تشخیص دهد. طبیعتا با این بررسی دقیق سرمایه گذاران می توانند مطمئن تر و با اعتماد بیشتری اقدام به سرمایه گذاری و معاملات در بازار کنند.
اهمیت دانش تحلیل تکنیکال چیست؟
همانطور که اشاره نمودیم تحلیل تکنیکال سبب می شود سرمایه گذار با خیالی آسوده به سرمایه گذاری بپردازد. کسی که از این دانش در سرمایه گذاری استفاده نکند به مانند انداختن تاس است. اینکه عدد 6 بیاید بسیار کم است. بنابراین سرمایه گذار با ریسک بسیار زیادی باید سرمایه گذاری خود را انجام دهد. ولی اگر از این تحلیل استفاده شود تغییرات قیمتی یک سهام یا دارایی مشخص می شود و سپس سرمایه دار با شناسایی بهترین زمان برای خرید و فروش معامله خود را انجام می دهد.
از دیگر دلایل اهمیت این تحلیل در بازارهای مالی این است که سرمایه دار راحت تر می تواند نقاط ورود و خروج به سهام یا بازار را تشخیص دهد. همچنین سریع تر از سایر معامله گرها مراحل سهام را تخمین بزند. این مزیت تحلیل تکنیکال سبب منظم تر شدن مراحل سرمایه گذاری کاربران می گردد و اگر سرمایه گذار بتواند در این پروسه از استراتژی هم استفاده کند می تواند سودآوری سهام خود را تضمین کند.
تفاوت تحلیل بنیادی با تحلیل تکنیکال چیست؟
در تحلیل بنیادی ارزش ذاتی اوراق بهادار اندازه گیری می شود. اما در تحلیل تکنیکال چنین عملی صورت نمی گیرد. بالعکس در این تحلیل از رفتار و نمودارهای قیمتی گذشته وضعیت بازار یا قیمت سهام و شاخص در آینده را تخمین می زند. اساس تحلیل بنیادی اطلاعاتی است که بر روی سودآوری، عملکرد و فعالیت یک صنعت یا اقتصاد تاثیر می گذارد. در واقع یک تحلیل گر با جمع آوری این داده و اطلاعات ارزش ذاتی یک شرکت یا صنعت را به دست می آورد.
اما اساس کار تحلیل تکنیکال نمودارهای قیمتی و داده های حجمی هستند. در واقع تحلیل گر با داشتن این داده و اطلاعات و همچنین به کمک ابزارها، اندیکاتورها و الگوها می تواند وضعیت یک اقتصاد یا بازار یا یک سهم در آینده را تخمین بزند. حال اینکه کدام تحلیل برای بازار عرضه و تقاضا منفعت بیشتری دارد باید گفت که برای موفقیت بیشتر بهتر است در کنار تحلیل تکنیکال از تحلیل بنیادی هم استفاده گردد.
بنابراین یک تحلیل گر حرفه ای از هر دو نوع تحلیل در بازارهای مالی استفاده می کند.
اصول تحلیل تکنیکال چیست؟
برای اینکه بتوانید از این تحلیل به درستی استفاده کنید بهتر است با اصول تحلیل تکنیکال آشنا شوید. این تحلیل بر سه اصل استوار است که عبارتند از:
- همه چیز به قیمت بستگی دارد و در آن نهفته است. همانطور که اشاره نمودیم تمرکز تحلیل تکنیکال بر روی داده ها و نمودارهای قیمتی است. در واقع این تحلیل می گوید هر چیزی که بر روی قیمت تاثیر می گذارد بر روی سهام یا اقتصاد یا شرکت نیز تاثیر می گذارد. به همین دلیل در این تکنیک ابتدا قیمت تحلیل می شود.
- آینده و گذشته شبیه هم هستند. یکی از تئوری های تحلیل تکنیکال بر این باور است که تاریخ از نظر قیمت معمولا تکرار می شود.
- قیمت ها معمولا روند جاری را حفظ می کنند. در تحلیل تکنیکال نمودار قیمت ترسیم می شود. هدف از این ترسیم تشخیص جهت حرکت این روند است.
بررسی نمودارها
- نمودار خطی
- نموداری میله ای
- نمودار کندل استیک
هر تحلیل گر با توجه به نوع اطلاعاتی که در دسترس دارد و همچنین میزان سطح مهارت فردی خود یکی از این نمودارها را انتخاب می کند. بنابراین همه چیز در اینجا نسبی خواهد بود.