در سال‌های اخیر، بازار کریپتوکارنسی فرصت مناسبی را برای کسب درآمد در اختیار تمامی افراد قرار داده است. یکی از روش‌های درآمدزایی در این بازار، ترید (Trade) یا معاملات کوتاه‌مدت رمزارز نام دارد. اما به دلیل ویژگی‌های خاص بازار ارزهای دیجیتال همچون نوسانات شدید و لحظه‌ای، خریدوفروش و کسب درآمد در این بازار، نیازمند دانش تخصصی است. تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای تحلیل و پیش‌بینی این بازار شناخته می‌شود. اما این شیوه تحلیل، خود دارای روش‌های متفاوتی است. سبک پرایس اکشن ict به‌عنوان زیرمجموعه تحلیل تکنیکال، یکی از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های ترید در بازار رمزارزها شناخته می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا الگوی ict را به طور کامل با شما بررسی کنیم.

پرایس اکشن چیست؟

اولین قدم در شناخت و کاربرد الگوی ict، یادگیری و شناخت پرایس اکشن است. به‌طورکلی دو شیوه تحلیل در بازار کریپتوکارنسی وجود دارد: تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال. این دو روش به کمک روش‌های مختلف خود، به کاربران کمک می‌کنند تا بازار رمزارزها را بهتر شناخته و از آن، درآمد کسب نمایند. دراین‌بین، تحلیل تکنیکال در یک تعریف کلی، از داده‌ها، آمار و ارقام و نمودارها استفاده می‌کند تا آینده روندهای قیمتی را پیش‌بینی کند. به‌این‌ترتیب کاربران به کمک این تحلیل، بهترین زمان خریدوفروش کوتاه‌مدت یک ارز دیجیتال را شناسایی کرده، و از این طریق درآمد کسب می‌کنند.

اما تحلیل تکنیکال خود دارای روش‌های متفاوتی است. یکی از شناخته‌شده‌ترین روش‌ها در این حوزه، پرایس اکشن نام دارد. در یک تعریف لغوی، پرایس اکشن (Price Action) به معنای فعالیت قیمت است. در این روش تریدر (Trader) یا معامله‌گر، فعالیت قیمتی یک رمزارز را در بازه زمانی مشخصی بررسی می‌کند. براین‌اساس نیز پیش‌بینی می‌کند که در آینده، روندهای قیمتی به چه صورت رخ خواهد داد.

پس در این روش که مبتنی بر نوسانات قیمت به طور مستقیم بوده، افراد بر اساس بررسی روندهای قیمت، معامله‌ می‌کنند. البته توجه به این نکته ضروری است که تعریف فوق در خصوص پرایس اکشن، بسیار کلی است. همچنین معامله به روش پرایس اکشن، خود دارای تنوع بسیار بالایی است. برخی از مهم‌ترین و رایج‌ترین سبک‌های پرایس اکشن شامل کلاسیک، عرضه و تقاضا، RTM وICT می‌گردد. در ادامه ما صرفاً الگوی ict را با شما بررسی خواهیم نمود.

پرایس اکشن ict چیست؟

الگوی ict که مخفف عبارت Inner Circle Trader بوده، نوعی استراتژی معاملاتی است که جهت بازار را پیش‌بینی می‌کند. این روش برای اولین‌بار توسط فردی به نام مایکل هادلستون (Michael Huddleston) به بازار معرفی شد. وی سال‌ها در بازارهای مالی فعالیت داشته و در نهایت الگوی خود را به بازار معرفی کرده است.

سبک پرایس اکشن ict بر این مسئله تأکید دارد که عموماً مؤسسات مالی بزرگ و بانک‌ها، با دخالت در بازار، روندهای قیمت را تغییر می‌دهند. در مقابل الگوی ict قصد دارد تا با بررسی رفتار اقتصادی این مؤسسات، به سرمایه‌گذاران خرد و سایر افراد کمک کند تا سود کسب نمایند. در این راستا تمرکز اصلی سبک پرایس اکشن ict بر تحلیل و بررسی جهت بازار در هر برهه زمانی، استوار است. به‌منظور تحلیل جهت کلی بازار نیز، این الگو موارد خاصی را بررسی و تحلیل می‌کند از جمله:

بررسی عملکرد کلی بازار در بازه‌های زمانی خاص

سطوح نقدینگی

بررسی سطوح استاپ لاس (Stop loss)

بررسی اوردر بلاک‌ها (Order Block)

و …

در واقع الگوی ict به کمک ابزارهای فوق مشخص می‌کند که چه زمانی، چه مقدار پول به بازار وارد، یا از آن خارج شده است. سپس بر اساس بررسی این روندهای قیمتی، پیش‌بینی می‌کند که پول، چه زمانی و از طریق چه کانال‌هایی، بار دیگر وارد بازار می‌شود. به‌این‌ترتیب و به کمک پرایس اکشن ict، کاربران می‌توانند در زمان مناسب، یک ارز دیجیتال را خریداری یا به فروش برسانند.

ویژگی‌های الگوی ict

این ابزار تحلیل تکنیکال، مزایا و معایب خاص خود را دارد. یکی از اصلی‌ترین مزایای پرایس اکشن ict، سادگی است. برخلاف الگوهای پیچیده دیگر در تحلیل تکنیکال، سبک پرایس اکشن ict، در عین کاربردهای بسیار زیاد، به‌سادگی اجرا می‌شود. پس کاربران نیمه‌حرفه‌ای نیز، در بازار کریپتوکارنسی می‌توانند از این روش استفاده کنند.

دومین مزیت الگوی ict را می‌توان در بررسی دقیق و مرحله‌به‌مرحله بازار دانست. به کمک پرایس اکشن ict، کاربر می‌تواند حرکات بازیگران اصلی بازارهای مالی از جمله بازار رمزارزها را بررسی کند. به‌این‌ترتیب پیش‌بینی آینده به کمک این الگو به واقعیت نزدیک‌تر خواهد بود. در نهایت سومین مزیت پرایس اکشن ict، بررسی نوسانات قیمت است. اگرچه نوسانات بازار کریپتوکارنسی بسیار سریع و بعضاً لحظه‌ای رخ می‌دهد، اما کاربران به کمک الگوی ict می‌توانند تا حد قابل‌قبولی نوسان بازار را بر اساس نقدینگی یک ارز دیجیتال، پیش‌بینی کنند.

در کنار این مزایا، می‌توان به چند مورد از معایب سبک پرایس اکشن ict نیز اشاره کرد. اولین مشکل این الگو این است که چندان مناسب تایم فریم‌های کوتاه‌مدت نیست. به این دلیل که در الگوی ict روندهای کلی بازار تحلیل می‌شود، تریدر نیاز به‌ صرف زمان دارد. بر این اساس از این الگو در معاملات کوتاه‌مدت نمی‌توان استفاده کرد.

دومین مسئله این است که در برخی موارد، مؤسسات مالی بزرگ یا بانک‌ها، کاربران را با رفتارهای خود گمراه می‌کنند. به همین دلیل نیز، تحلیل و تصمیم‌گیری درست بر اساس الگوی پرایس اکشن ict تا حدی می‌تواند سخت باشد.

در نهایت توجه به این نکته ضروری است که برای استفاده از الگوی ict، اولین قدم این است که ساختار کلی بازار را بشناسید. تاکنون روش‌ها و ساختارهای متفاوتی جهت شناخت بازار کریپتوکارنسی معرفی شده است. لازم است تا در اولین گام، به کمک یک متخصص، با کلیات این بازار آشنا شوید. در گام بعد ضروری است تا این نکته را به خاطر داشته باشید که بهتر است همواره، از ترکیب چند ابزار استفاده کنید. همان گونه که گفته شد، سبک پرایس اکشن ict، بسیار کاربردی و کمک‌کننده است. اما این الگو به‌تنهایی نمی‌تواند قابل‌اتکا باشد. لذا بسیار مهم است که کاربران برای اطمینان بیشتر از نتیجه، از چندین ابزار در تحلیل بازار بهره گیرند.

کاربرد پرایس اکشن ict

در این بخش قصد داریم تا به طور خلاصه نحوه کاربرد الگوی ict را با شما بررسی کنیم. در این راستا ضروری است تا شما با مفاهیم خاص این روش آشنا شوید. اولین مفهوم شامل ساختار بازار (Market Structure) است. منظور از فهم ساختار بازار این است که به طور کلی، روندهای قیمتی در بازار رمزارزها تکرار می‌شوند. پس اگر کاربران شناخت کافی از گذشته روندهای قیمتی داشته باشند، می‌توانند پیش‌بینی کنند که در هر زمان، چه الگوی قیمتی در حال تکرار است.

دومین مفهوم ضروری جهت کاربرد الگوی پرایس اکشن ict، شناخت انواع دستکاری (Manipulation) در این بازار است. در برخی موارد ممکن است حرکت‌های برخلاف جریان اصلی بازار ایجاد شود که به این مسئله، دستکاری بازار گفته می‌شود. تصور کنید که بر اساس پیش‌بینی‌ها، روند قیمت در مسیر صعودی باشد. اما به یکباره سیر قیمتی، روند نزولی به خود بگیرد. در این وضعیت، این احتمال وجود دارد که قیمت دستکاری شده باشد. البته توجه داشته باشید که این دستکاری در یک بازه زمانی کوتاه مدت رخ خواهد داد. اما به طور کلی این اتفاق می‌تواند برخی افراد را به اشتباه انداخته تا معاملات نادرستی را انجام دهند. لذا برای پیش‌بینی درست روندهای قیمتی، بسیار مهم است که کاربران انواع دستکاری‌ها را شناخته و در دام این حرکت‌های تقلبی نیفتند.

روندهای کلی بازار در این الگو

بر اساس شیوه پرایس اکشن ict، روندهای قیمتی در بازار کریپتوکارنسی، یک الگوی کلی را دنبال می‌کنند. بر این اساس بازار را می‌توان به 4 مرحله تقسیم کرد:

مرحله اول: تثبیت (Consolidation)

در این مرحله قیمت تا حدی ثابت بوده و در واقع، بازار در وضعیت تعادلی خود قرار دارد.

مرحله دوم: حرکت (Expansion)

در این مرحله بازار از وضعیت تعادل خارج شده و یک روند صعودی قیمت به سرعت رخ خواهد داد.

مرحله سوم: اصلاح (Retracement)

پس از تجربه یک رشد قیمتی سریع در مرحله قبل، در این مرحله روند قیمتی می‌تواند اصلاح شود و قیمت بار دیگر، تا حدی پایین بیاید.

مرحله چهارم: بازگشت (Reversal)

در این مرحله نیز روند قیمتی به طور کامل تغییر کرده و به طور کامل کاهش می‌یابد. در برخی موارد این بازگشت قیمت تا مرحله اول پیش می‌رود و در برخی دیگر از موارد، حتی می‌تواند به پایین‌تر از قیمت اولیه نیز برسد.

نکته مهم در این چرخه قیمت این است که همواره قیمت در حال افزایش و کاهش است. اما بسیار ضروری است تا کاربران با دقت بازار را بررسی نموده و در زمان مناسب، اقدام به خرید و فروش نمایند. به این ترتیب به کمک الگوی پرایس اکشن ict، می‌توان بهترین زمان برای افزایش و کاهش قیمت را شناسایی کرد. تریدرهای حرفه‌ای در بازار رمزارزها پیش از شروع افزایش قیمت، یک ارز دیجیتال را خریداری و قبل از شروع کاهش قیمت، آن را به فروش می‌رسانند. شما نیز به کمک یادگیری این شیوه، می‌توانید روندهای قیمتی بازار را پیش‌بینی کرده و از طریق خرید و فروش رمزارز، در مدت کوتاهی سود کسب کنید.

خلاصه مقاله پرایس اکشن ict

یکی از روش‌های مطرح و شناخته شده در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال، الگوی ict است. سبک پرایس اکشن ict ویژگی‌های خاص خود را داشته و سعی دارد تا به کمک فهم روندهای کلی بازار، آینده قیمت یک ارز دیجیتال را پیش‌بینی کند. در این مقاله سعی داشتیم تا این الگو را به طور مختصر و به زبان ساده با شما بررسی نماییم.